Ajankohtaista
.

IIN KUNNANHALLITUS HYVÄKSYI SILLAN VUOKRASOPIMUKSET

Iin kunnanhallitus hyväksyi 14.1.2019 kokouksessaan Jakkukylän riippusiltaan tarvittavat maanvuokrasopimukset. Joen eteläpuolella sillan rakenteet sijoittuvat kolmelle kiinteistölle ja kulkuyhteys on neljännen kiinteistön kautta. Kunnanhallitus hyväksyi maanomistajien kanssa tehdyt vuokrasopimukset. Joen pohjoispuolella sillan rakenteet ja kulkuyhteys ovat kunnan omistamalla maalla. 

Ohessa Rantapohjan juttu aiheesta.

JAKKUKYLÄN MAINOS, JOTA SAA VAPAASTI JAKAA

Jakkukylän kyläyhdistyksen näppäräkätinen jäsen teki kylästämme mainoksen, jota voitte vapaasti jakaa kaikilla mahdollisilla tavoilla. Kiitos Akille hyvästä mainoksesta!

Lataa kuva ohesta itsellesi ja laita jakoon. 

Jakkukylä on kasvava kylä. Haluttu paikka asua, yrittää ja harrastaa kauniissa iijoki-varressa.

JAKKUKYLÄN RIIPPUSILTA SAI VALTION RAHOITUKSEN - RAHAT ON NYT KASASSA

Riippusiltahankkeen rahoitus on nyt kasassa.

6.7.2018 järjestetyn Jakkukylä-pyöräilyn yhteydessä saimme pääministeri Sipilältä lupauksen 40%:n eu - rahoituksesta, kun Iin kunta rahoittaa 50% ja Jakkukylän kyläyhdistys hankkii 10%:n omarahoituosuuden. Rahoituspäätös liikenneviraston 40%:n osuudesta tuli 21.12.2018. Iin kunta päätti 17.12.2018 kokouksessaan varata 50%:n osuuden sillan kustannuksista vuoden 2019 talousarvioon. Jakkukylän kyläyhdistys sai vaaditun 10%:n osuuden kerättyä marraskuun 2018 puolivälissä.

Kiitos pääministeri Sipilälle avustajineen sekä liikenneministeri Bernerille valtion rahoituksesta.
Kiitos myös kaikille Iin kunnan rahoitukseen myötävaikuttaneille päättäjille sekä kaikille Teille yrityksille ja yksityisille, jotka olette tukeneet hankettamme.

Hanke siirtyy nyt lupa- ja suunnitteluvaiheeseen. Toivomme sen etenevän jouhevasti, jotta rakentaminen pääsee käyntiin tämän vuoden aikana.

Lue paikallislehti Rantapohjan juttu aiheesta.

Lisätietoja: www.jakkukyla.fi/riippusilta 

IIN KUNNAN TALVILIIKUNTAPAIKKOJEN KUNNOSTUS 2018-2019

Jakkukylän monipuoliset liikuntapaikat on esitelty: https://www.jakkukyla.fi/liikunta

Lue liikuntapaikkojen talvikunnossapidosta: https://ii.fi/liikunta-ja-leikkipaikat  

JAKKUKYLÄN KYLÄYHDISTYS RY:N SYYSKOKOUS PIDETTIIN 28.11 JAKUN KOULULLA

Lue pöytäkirjasta päätökset ja muutokset hallituksen kokoonpanossa.

Syyskokouksen pöytäkirja

JAKKUKYLÄ SAI "POSITIIVINEN PRÄNDÄÄJÄ" - NIMITYKSEN

Jakkukylä sai "Positiivinen brändääjä" - nimityksen Pohjois-Pohjanmaan maakuntapäivillä 6.11.2018. Iso kiitos nimityksestä sekä kannustuksesta ja tuesta maakuntahallituksen pj. Matias Ojalehto!

Vuoden alusta toteutunut osakuntaliitos antoi vauhtia ja uskoa pienen kylän kehittämisen mahdollisuuksiin.
Nyt puuhamme n. 200 metristä riippusiltaa Iijoen yli keskelle kylää, Jakun koulun kohdalle. Silta on vahvassa myötätuulessa.

Tämä kaikki on tarvinnut paljon talkootyötä ja kannustavia, tukevia ihmisiä meidän jokaisen toimessa mukana olevan ympärille.
Lämmin kiitos kyläyhdistyksen hallitukselle, kuntapäättäjille, valtiovallalle sekä isolle joukolle yksityisiä ihmisiä ja yrityksiä kannustuksesta ja tuesta!

Tavoitteemme on, että Jakkukylä on kasvava kylä, haluttu paikka asua, yrittää ja harrastaa kauniissa Iijoki-varressa. Sen eteen teemme töitä kyläyhdistyksessä.

Tervetuloa asumaan Jakkukylään!
Reilu 10 min. Iin ja reipas puoli tuntia Oulun palveluista. Turvallinen, kaunis kylä kyläkouluineen, lähellä palveluita.

JOULUJUHLARUOKAILU KOKOSI YLI 100 HERKUTTELIJAA

Jakkukylän kyläyhdistyksen joulujuhla kokosi lauantaina ry:lle 11.11 yli sata herkuttelijaa vauvasta vaariin. Nautimme Aira Tuutijärven herkuista sekä vietimme yhdessä aikaa joululauluja laulellen sekä seurustellen.
Lämmin kiitos kaikille mukavasta juhlahetkestä ja rauhallista Joulun odotusta!

Vuoden päästä tapaamme taas samoissa merkeissä. Tila ja pitopalvelu on varattu lauantaiksi 9.11.2019 klo.17 alkaen, joten kirjatkaapa ylös kalentereihinne 😊. 

JAKKUKYLÄ SAI VALOKUITUVERKON KESÄN 2018 AIKANA

Iisiverkko on Iin Energian uusi liittymäpalvelu, joka takaa huippunopeat internetyhteydet ja muut tietoliikenneyhteydet kotitalouksille, mökkiläisille, taloyhtiöille ja yrityksille. Iisiverkon maatyöt suoritettiin Jakkukylässä kesän 2018 aikana ja kytkentätyöt tehdään syksyn 2018 aikana.

Lisätiedot: https://iisiverkko.fi 

PURUSAAREN REITTI JA YHDYSREITTI TASOITETTU, LAAVUA RAKENNETAAN

Liikuntareitistö laajenee mukavalla lisällä, kun yhdysreitti Purusaareen on valmis ja reitti saaressa on niinikään raivattu ja tasoitettu. Purusaaressa oleva kaunis polveileva reitti on noin 1,9 km. Jakun koulun kuntopolulta lähtevä myötämäkinen yhdysreitti on noin 0,8 km.

Lossivalkama odottaa lossia. Sen valmistumista odotellessa paikalle laitetaan venelossi, jolla saareen pääsee mukavasti reittiä myöten, vaikkei venettä omistaisikaan.

Laavun rakentaminen on aloitettu. Hirsiä salvotaan ja pari kerrosta on valmiina. Laavun rakentamisessa voi olla kerrallaan 4 henkilöä. Puuvajan rakentamisessa toiset neljä. Rakentaminen tehdään talkoilla, joten hirsien salvonnasta kiinnostuneet ja sen osaavat, ilmoittautukaa Maarit Sippolalle, p. 050-4821665.

Kunhan rakennukset valmistuvat, niin sitten onkin jokaisella tilaisuus osallistua polttopuiden tekemiseen, reitin siistimiseen ja muihin lopputöihin. Pidetään siinä vaiheessa isommat talkoot, joista ilmoitetaan erikseen täällä nettisivuilla, facebookissa ja mahdollisesti jollain muulla viestimellä. 

Kuvia kevään talkoista
Kuvia kevään talkoista

Purusaaren virkistysaluehanke sai myönteisen rahoituspäätöksen Oulun seudun Leader:lta. Rahoitusta myönnettiin 11 675,50 €. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 26 000 €, josta suuri osa on talkootyötä.

Alla olevista linkeistä löytyy laavu- ja puuvajapiirustukset.

LIIKUNTASALIEN ILTA- JA VIIKONLOPPUKÄYTTÖVUOROT LUKUVUOSI 2018-2019

Liikuntasalien ilta- ja viikonloppukäyttövuoroista voi tiedustella Iin vapaa-aikatoimesta.

Salimaksut 2018-2019  

Lisätietoja liikunta- ja nuorisotyövastaava Pekka Suopanki p.0503950392

JAKUN KOULUN KUNTORATA

Kyläyhdistys neuvotteli Oulun kaupungin kanssa perusteellisen remontin, jossa koulun 3,4 km:n hiihtolatu kunnostettiin ympärivuotiseksi kuntoradaksi syksyn 2017 aikana. Kaupungin ja kyläyhdistyksen yhteisen sopimuksen mukaisesti kyläyhdistys neuvotteli maanomistajien kanssa uudet vuokrasopimukset, jotka sallivat reitin kunnostamisen koko matkaltaan ympäri vuoden liikkumisen mahdollistavaan kuntoon. Samalla reitin varteen asennetaan kyläyhdistyksen lahjoituksena hankkimat, käytetyt valopylväät, joihin on tavoite tulevina vuosina saada myös valaistus. 

Kuntorata valmistui lokakuun 2017 lopulla. Toivomme kuntoradalle aktiivista käyttöä! Moottoriajoneuvoilla kuntoradalla ajaminen ei ole sallittua.

Oheiset kuvat Kannikkolammen päästä, johon on rakennettu tulvat kestävä silta ja uusi nuotiopaikka kuntoilijoiden käyttöön.

Katso tästä kuntoradan videoesittely ennen lopullista kivituhka/sahanpuru pinnoitetta.

.Pääsivut