Ajankohtaista
.

JAKKUKYLÄ SAI "POSITIIVINEN PRÄNDÄÄJÄ" - NIMITYKSEN

Jakkukylä sai "Positiivinen brändääjä" - nimityksen Pohjois-Pohjanmaan maakuntapäivillä 6.11.2018. Iso kiitos nimityksestä sekä kannustuksesta ja tuesta maakuntahallituksen pj. Matias Ojalehto!

Vuoden alusta toteutunut osakuntaliitos antoi vauhtia ja uskoa pienen kylän kehittämisen mahdollisuuksiin.
Nyt puuhamme n. 200 metristä riippusiltaa Iijoen yli keskelle kylää, Jakun koulun kohdalle. Silta on vahvassa myötätuulessa.

Tämä kaikki on tarvinnut paljon talkootyötä ja kannustavia, tukevia ihmisiä meidän jokaisen toimessa mukana olevan ympärille.
Lämmin kiitos kyläyhdistyksen hallitukselle, kuntapäättäjille, valtiovallalle sekä isolle joukolle yksityisiä ihmisiä ja yrityksiä kannustuksesta ja tuesta!

Tavoitteemme on, että Jakkukylä on kasvava kylä, haluttu paikka asua, yrittää ja harrastaa kauniissa Iijoki-varressa. Sen eteen teemme töitä kyläyhdistyksessä.

Tervetuloa asumaan Jakkukylään!
Reilu 10 min. Iin ja reipas puoli tuntia Oulun palveluista. Turvallinen, kaunis kylä kyläkouluineen, lähellä palveluita.

JOULUJUHLARUOKAILU KOKOSI YLI 100 HERKUTTELIJAA

Jakkukylän kyläyhdistyksen joulujuhla kokosi lauantaina ry:lle 11.11 yli sata herkuttelijaa vauvasta vaariin. Nautimme Aira Tuutijärven herkuista sekä vietimme yhdessä aikaa joululauluja laulellen sekä seurustellen.
Lämmin kiitos kaikille mukavasta juhlahetkestä ja rauhallista Joulun odotusta!

Vuoden päästä tapaamme taas samoissa merkeissä. Tila ja pitopalvelu on varattu lauantaiksi 9.11.2019 klo.17 alkaen, joten kirjatkaapa ylös kalentereihinne 😊. 

RIIPPUSILLAN RAHOITUS- JA YLEISSUUNNITELMA ESITELTIIN JAKUN KOULULLA 17.10.2018 

Iin kunnanjohtaja Ari Alatossava esittelI siltahankkeen rahoitus- ja yleissuunnitelman Jakun koululla yleisölle ja lehdistölle  17.10.2018 klo.18.

Iin kunnan tilaama riippusillan yleissuunnitelma on valmistunut sekä sillan rahoituksen järjestely  käynnistynyt. Yleissuunnittelussa sillan kustannusarvioksi on varmistunut n. 500 t eur. 

Iijoen ylittävän Jakkukylän riippusillan jännevälin pituudeksi tulisi suunnitelan mukaan 180 metriä ja pyloonien korkeudeksi 20 metriä. Kevyelle liikenteelle suunnitellun sillan hyötyleveys olisi 1,5 metriä. Siltakansi on suunnitelman mukaan sinkittyä teräsritilää ja muut rakenteet myös sinkittyä terästä. Vapaa alikulkukorkeus tulee olemaan vähintään 3 m.

6.7.2018 järjestetyn Jakkukylä-pyöräilyn yhteydessä saimme pääministeri Sipilältä lupauksen 40%:n eu - rahoituksesta, kun Iin kunta rahoittaa 50% ja Jakkukylän kyläyhdistys hankkii 10%:n omarahoituosuuden. 

Kyläyhdistyksen rahankeräys on lähtenyt hyvin liikkeelle ja yli 30 t eur vaaditusta 50 t eurosta on kasassa. Iin kunnanjohtaja esittää kunnan ensi vuoden talousarvioon siltahankkeen rahoittamista ja valtiovallan kanssa neuvottelut luvatun rahoituksen järjestämisestä etenevät hyvässä hengessä. Jos rahoitus saadaan talven aikana kasaan, toteutetaan silta vuoden 2019 aikana.

Jakkukylän koululaisten kuljetuskustannukset ovat Iin kunnalle 80 t eur vuodessa, joten kunnan kannalta siltainvestointi on taloudellisesti erittäin järkevä.

Lue lisää paikallislehti Rantapohjan ja Iisanomien jutuista.


KUTSU JAKKUKYLÄN KYLÄYHDISTYS RY:N SYYSKOKOUKSEEN 

Aika: keskiviikkona 28.11.2018, klo. 18:00

Paikka: Jakun koulu, Jakuntie 85, 91210 Jakkukylä

Katso kokouskutsu ohesta.

JAKKUKYLÄ SAI VALOKUITUVERKON KESÄN 2018 AIKANA

Iisiverkko on Iin Energian uusi liittymäpalvelu, joka takaa huippunopeat internetyhteydet ja muut tietoliikenneyhteydet kotitalouksille, mökkiläisille, taloyhtiöille ja yrityksille. Iisiverkon maatyöt suoritettiin Jakkukylässä kesän 2018 aikana ja kytkentätyöt tehdään syksyn 2018 aikana.

Lisätiedot: https://iisiverkko.fi 

PURUSAAREN REITTI JA YHDYSREITTI TASOITETTU, LAAVUA RAKENNETAAN

Liikuntareitistö laajenee mukavalla lisällä, kun yhdysreitti Purusaareen on valmis ja reitti saaressa on niinikään raivattu ja tasoitettu. Purusaaressa oleva kaunis polveileva reitti on noin 1,9 km. Jakun koulun kuntopolulta lähtevä myötämäkinen yhdysreitti on noin 0,8 km.

Lossivalkama odottaa lossia. Sen valmistumista odotellessa paikalle laitetaan venelossi, jolla saareen pääsee mukavasti reittiä myöten, vaikkei venettä omistaisikaan.

Laavun rakentaminen on aloitettu. Hirsiä salvotaan ja pari kerrosta on valmiina. Laavun rakentamisessa voi olla kerrallaan 4 henkilöä. Puuvajan rakentamisessa toiset neljä. Rakentaminen tehdään talkoilla, joten hirsien salvonnasta kiinnostuneet ja sen osaavat, ilmoittautukaa Maarit Sippolalle, p. 050-4821665.

Kunhan rakennukset valmistuvat, niin sitten onkin jokaisella tilaisuus osallistua polttopuiden tekemiseen, reitin siistimiseen ja muihin lopputöihin. Pidetään siinä vaiheessa isommat talkoot, joista ilmoitetaan erikseen täällä nettisivuilla, facebookissa ja mahdollisesti jollain muulla viestimellä. 

Kuvia kevään talkoista
Kuvia kevään talkoista

Purusaaren virkistysaluehanke sai myönteisen rahoituspäätöksen Oulun seudun Leader:lta. Rahoitusta myönnettiin 11 675,50 €. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 26 000 €, josta suuri osa on talkootyötä.

Alla olevista linkeistä löytyy laavu- ja puuvajapiirustukset.

LIIKUNTASALIEN ILTA- JA VIIKONLOPPUKÄYTTÖVUOROT LUKUVUOSI 2018-2019

Liikuntasalien ilta- ja viikonloppukäyttövuoroista voi tiedustella Iin vapaa-aikatoimesta.

Salimaksut 2018-2019  

Lisätietoja liikunta- ja nuorisotyövastaava Pekka Suopanki p.0503950392

OULUNKAAREN PALVELUTIEDOTE JAKKUKYLÄLÄISILLE 1.1.2018 ALKAEN

  • Palvelulinja Iikka aloitti asiointiliikenteen vuoden 2018 alusta Jakkukylässä. Iikka on kaikille avointa joukkoliikennettä, joka on suunniteltu niin, että se voi poiketa reitiltään esim. asiakkaan kotipihaan ja vie hänet asiointipaikkaan. Iikan käytöstä peritään linja-autoliikenteen mukainen maksu. Iikka liikenneöi Jakkukylän eteläpuolella jokea keskiviikkoisin ja pohjoispuolella jokea torstaisin
  • IIKALLA EI OLE VAKIOPYSÄKKEJÄ, JOTEN ILMOITA AINA KYYTIIN LÄHDÖSTÄ IIKKAAN P. 050 3660 111. Katso aikataulu ja lisätiedot ohesta. 
  • Infokirje Oulunkaaren palveluista jakkukyläläisille ohessa.
  • Lisätietoja Oulunkaaren palveluista löytyy osoitteesta: www.oulunkaari.com
  • Katso ohjeet sähköisen ajanvarauspyynnön tekemiseen videolta

JAKUN KOULUN KUNTORATA

Kyläyhdistys neuvotteli Oulun kaupungin kanssa perusteellisen remontin, jossa koulun 3,4 km:n hiihtolatu kunnostettiin ympärivuotiseksi kuntoradaksi syksyn 2017 aikana. Kaupungin ja kyläyhdistyksen yhteisen sopimuksen mukaisesti kyläyhdistys neuvotteli maanomistajien kanssa uudet vuokrasopimukset, jotka sallivat reitin kunnostamisen koko matkaltaan ympäri vuoden liikkumisen mahdollistavaan kuntoon. Samalla reitin varteen asennetaan kyläyhdistyksen lahjoituksena hankkimat, käytetyt valopylväät, joihin on tavoite tulevina vuosina saada myös valaistus. 

Kuntorata valmistui lokakuun 2017 lopulla. Toivomme kuntoradalle aktiivista käyttöä! Moottoriajoneuvoilla kuntoradalla ajaminen ei ole sallittua.

Oheiset kuvat Kannikkolammen päästä, johon on rakennettu tulvat kestävä silta ja uusi nuotiopaikka kuntoilijoiden käyttöön.

Katso tästä kuntoradan videoesittely ennen lopullista kivituhka/sahanpuru pinnoitetta.

.Pääsivut