Ajankohtaista

.

Metsästysseurojen tiedotteet ilmoitustaululla

Ilmoitustaulu sivustolle päivitetty metsästysseurojen 2021-2022 tiedotteet. Käy kurkkaamassa tämän sivun ylälaidassa olevan painikkeen kautta voimassa olevat kiintiöt, rajoitukset, pyyntihinnat ja vierasluvat.

Purusaaren lossi on nostettu ylös 18.10.2021

Talvi tekee tuloaan jonka johdosta purunsaaren lossi nostettiin tänään ylös. Toivottavasti ei tarvitse odottaa pitkään kun yli päästään hiihtämällä.


Lossilla ylitys onnistuu taas ensi keväänä. 

Uusi logo

Uusi Jakkukylän logo on saatu viemeisteltyä julkaisukuntoon. Uudessa logossa esiintyy nyt myös  komea riipppusilta. 

Jakkukylän mökkitonteilla on kova kysyntä

Jakkukylässä on 33 rakentamatonta tonttia Iijoen rannalla, joihin kaava mahdollistaa vapaa-ajan asunnon rakentamisen. Rakentamattomat rantatontit on merkitty tonttikarttaan punaisella kolmiolla. Mökkitonteista on kova kysyntä, saamme kyselyitä viikottain.

Jos haluat myydä omistamasi mökkitontin, ilmoita kyläyhdistyksen hallituksen jäsenelle, laitamme sen ILMAISEKSI myyntiin Jakkukylän tontteja -nettisivulle.

Jos rakentamaton mökkitontti sijaitsee omakotiasutuksen läheisyydessä, siihen on mahdollista hakea Iin rakennusvalvonnasta käyttötarkoituksen muutosta pysyvän asumisen paikaksi, eli lupaa omakotitalon rakentamiselle. Lisätiedot Iin rakennusvalvonnasta.

Riippusillan rakennustyöt ovat loppusuoralla

Jakkukylään rakenteilla olevan Pohjois-Euroopan pisimmän metallirakenteisen kevyen liikenteen riippusillan rakennustyöt alkavat olla loppusuoralla.

Parhaillaan riippusillalla viimeistellään kaiteita ja muita tukirakenteita. Vaakaköydet vaihdetaan sekä niihin kiinnittyvät tukiketjut. Viimeisenä vaiheena toteutetaan sillan valaistus, sanoo iin kunnan kiinteistöpäällikkö Janne Jokelainen. Sillan tarkka valmistumisajankohta ei ole tiedossa, mutta Jokelaisen mukaan silta valmistuu ja on käytössä vielä tälle vuodelle.

Lue Forum24:n juttu riippusillasta.

Kiitos talkoolaisten! 

Lentopallokenttä valmistui

Suunnistamaan

Iisu on kesän 2019 ja 2020 kartoittanut suunnistusalueen Jakkukylän Ritokankaan maastoon. Alue on mukavan vaihtelevaa, pääosin kumpuilevaa hiekkakangasta. Tervetuloa suunnistamaan!
Lisätiedot: https://www.iisu.fi

Jakkukylän kyläyhdistys ry:n järjestämä romunkeräys Jakkukylässä kesällä 2021

Järjestämme kyläyhdistyksen tueksi metalliromun ja akkukeräyksen Jakkukylässä. Keräyspisteisiin voi toimittaa akut sekä kaikenlaiset metalliromut ja kodinkoneet, myös kylmälaitteet. Ongelmajätteitä, öljyjä, renkaita, rakennus- ja kotitalousjätteitä keräyspisteeseen ei oteta vastaan.

Keräysaika alkaa heti ja päättyy kesällä, kun romun tuleminen vähenee.

Keräyspaikat: Eteläpuolella Sauli Jaaran lanssi, Maalismaantie 999. Pohjoispuolella Työväentalon piha, Tuomaalanperäntie 5.

Vastaanotettava Metalliromu romu:

Kodinkoneet (pesukoneet, kuivausrummut, astianpesukoneet, jääkaapit ja pakastimet) Akut, joille keräyspaikalla on oma keräysastia

Ei oteta vastaan:

Ongelmajätteet, kotitalous- ja rakennusjätteet, öljyt yms.

Keräyksen järjestäjä Jakkukylän kyläyhdistys ry Sähköposti: jakkukyla@gmail.com

Kerääjä Kuusankoski Oy p. 020 781 7642

JAKKUKYLÄN RIIPPUSILLALLE 150 T EURON LISÄRAHOITUS VALTION 2021 BUDJETISTA

Riippusillan suunnittelun haasteiden vuoksi sen kustannukset kasvoivat alkuperäisestä arviosta. Olemme syksyn aikana lähestyneet Valtionvarainvaliokunnan jäseniä lisärahoituspyynnöllä. Valiokunta julkaisi talousarviomietintönsä 11.12.2020. Siinä on osoitettu Jakkukylän sillalle 150 t euron lisämääräraha aiemmin myönnetyn 225 t euron lisäksi.

"Valiokunta lisää momentille 150 000 euroa ja kiinnittää huomiota Iin kunnassa sijaitsevan Jakkukylän kevyen liikenteen siltahankkeen viivästymisestä aiheutuviin lisärahoitustarpeisiin".

Myönnetyn lisärahoituksen sekä kyläyhdistyksen aiemmin keräämän 50 t euron rahoituksen myötä Iin kunnan maksuosuus siltahankkeen kokonaiskustannuksista pienenee 960 t eurosta 810 t euroon.

Lämmin kiitos kaikille lisärahoituksen eteen töitä tehneille!

Ohessa linkki lisärahoituspäätökseen. Päätöskohta löytyy hakusanalla: Jakkukylä. https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/TalousarvioMietinto/Sivut/VaVM_36+2020.aspx   

PIKKUKAKKONEN KÄVI KUVAAMASSA OLIVERIN KOULUMATKAA JAKKUKYLÄSSÄ

Veneellä joen yli. Iissä asuvan ekaluokkalaisen Oliverin koulumatkaan kuuluu aamuinen veneretki Ii-joen yli. Mukana matkassa ovat Hilda ja Lianna.

Käy katsomassa linkin kautta miten koululaisten matka sujuu Jakkukylässä.

https://areena.yle.fi/1-50474594

SUOMEN KAUNEIN KOULUMATKA JAKKUKYLÄSSÄ

Iijokivarressa on valjennut huikaisevan kaunis aamu, kun Jari Jussila saapuu Iin Jakkukylän rantaan avaamaan lukkoa "Aaltojen kunkusta". Vihreä venepalvelija lähtee liikkeelle rannasta hieman ennen kahdeksaa kyydissään viisi Jakun koululaista. 

Noin 400 asukkaan Jakkukylä on levittäytynyt molemmin puolin Iijokea. Koulu on pohjoispuolella, ja osa oppilaista asuu eteläpuolella. Koulun lisäksi lapset kulkevat joen yli päiväkotiin, esikouluun, jalkapallokentälle, jääkaukaloon ja kerhoihin.

Jakun koulussa on 60 oppilasta, heistä melkein puolet, eli 28, kulkee kouluun joen eteläpuolelta. Venekuljetus on toiminut yli 100 vuoden ajan keväisin ja syksyisin. Talvella kouluun kuljetaan jäätietä ja väliaikoina taksilla tai linja-autolla.

Ohein kirjoitus on lainattu Iltasanomien jutusta, joka on otsikoitu: "Suomen kaunein kouluvenekuljetus".

PURUSAAREN LOSSI KULJETTAA RETKEILIJÖITÄ 

Purusaaressa on hieno laavu sekä nuotiopaikka, jotka sijaitsevat saaren länsireunalla, kauniilla paikalla, Iijoen törmällä. Saaressa on myös noin kahden kilometrin mittainen kuntopolku, josta pääset lossin ja vajaan kilometrin mittaisen yhdysreitin kautta Jakun koululta lähtevälle 3,5 km kuntoradalle.

Saaressa voit tedä halkoja valmiiksi katkotuista polttopuista, jos sinulla on kirves mukana. Muuten kannattaa varata polttopuita mukaan, mikäli haluat tehdä tulet nuotiopaikalla. 

Lossin lähellä olevan parkkipaikan osoite: Räihänniementie 93, Jakkukylä.

VUODEN 1699 HOPEARAHA LÖYTYI JAKKUKYLÄSTÄ 

Kaarle XII:n tunnuksin varustettu 5 äyrin hopearaha vuodelta 1699 on löydetty 11.5.2020 Jakkukylästä. Kalaisan lohijoen rantoja on Jakkukylässäkin asutettu kauan. 

Ensimmäinen maininta Pirttitörmän (nyk. Jakkukylä) asutuksesta löytyy Iin seurakunnan historiasta, 1500-luvun puolivälin kruunun veroluettelosta. Sen mukaan Pirttitörmän kylässä oli tuolloin kolme taloa. Kyseinen veroluettelo oli ns. nokkaveroluettelo, jossa vero kannettiin talon asukkaiden, eli nokkien määrä perusteella ja maksettiin voilla. 

.


Pääsivut