Ajankohtaista
.

PURUSAAREN REITTI JA YHDYSREITTI TASOITETTU, LAAVUA RAKENNETAAN

Liikuntareitistö laajenee mukavalla lisällä, kun yhdysreitti Purusaareen on valmis ja reitti saaressa on niinikään raivattu ja tasoitettu. Purusaaressa oleva kaunis polveileva reitti on noin 1,9 km. Jakun koulun kuntopolulta lähtevä myötämäkinen yhdysreitti on noin 0,8 km.

Lossivalkama odottaa lossia. Sen valmistumista odotellessa paikalle laitetaan venelossi, jolla saareen pääsee mukavasti reittiä myöten, vaikkei venettä omistaisikaan.

Laavun rakentaminen on aloitettu. Hirsiä salvotaan ja pari kerrosta on valmiina. Laavun rakentamisessa voi olla kerrallaan 4 henkilöä. Puuvajan rakentamisessa toiset neljä. Rakentaminen tehdään talkoilla, joten hirsien salvonnasta kiinnostuneet ja sen osaavat, ilmoittautukaa Maarit Sippolalle, p. 050-4821665.

Kunhan rakennukset valmistuvat, niin sitten onkin jokaisella tilaisuus osallistua polttopuiden tekemiseen, reitin siistimiseen ja muihin lopputöihin. Pidetään siinä vaiheessa isommat talkoot, joista ilmoitetaan erikseen täällä nettisivuilla, facebookissa ja mahdollisesti jollain muulla viestimellä. 

SKANDINAVIAN PISIMMÄN RIIPPUSILLAN RAHOITUS ETENEE

6.9.2018 on käynnistetty pääministerin sillalle lupaaman 40%:n rahoituksen järjestämiseksi käytännön toimia, kokoustamalla asiasta erittäin hyvässä hengessä.

Lue lisää rahoitustilanteesta riippusillan tiedotteista.

PERINNEILTA JAKUN KOULULLA 17.10.2018 KLO. 19, AIHEENA VANHAT VALOKUVAT JA KARTTA

Jarmo Alasiurua kertoo Jakkukylän historiasta mielenkiintoisella tavalla vanhojen valokuvien ja karttojen avulla. Kahvitarjoilu kyläyhdistyksen hyväksi. Tervetuloa!

LIIKUNTASALIEN ILTA- JA VIIKONLOPPUKÄYTTÖVUOROT LUKUVUOSI 2018-2019

Liikuntasalien ilta- ja viikonloppukäyttövuoroista voi tiedustella Iin vapaa-aikatoimesta.

Salimaksut 2018-2019  

Lisätietoja liikunta- ja nuorisotyövastaava Pekka Suopanki p.0503950392

JAKKUKYLÄ-PYÖRÄILY OLI MENESTYS - RIIPPUSILTAHANKE ON NYT VAHVALLA POHJALLA!

Jakkukyläläisten haaveena on Skandinavian pisin kevyen liikenteen riippusilta Iijoen yli Jakun koulun kohdalta. 

Riippusiltahankkeen vauhdittamiseksi Jakkukylän kyläyhdistys järjestI kaikille avoimen ja ilmaisen 15 km:n Jakkukylä - pyöräilyn 6. heinäkuuta 2018, klo. 17

Pyöräilyyn osallistuvat pääministeri Juha Sipilä sekä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila. Iso kiitos valtiovallan edustajille mukana olosta. Arvostamme sitä ja sen hankkeelle tuomaa myötätuulta todella paljon! 

Lämmin kiitos kaikille mukana olleille, erityiskiitos ahkeralle talkooväelle!

Lue lisää ja katso kuvia pyöräilytapahtumasta riippusillan tiedotteista.

PURUSAAREN VIRKISTYSALUEEN RAKENTAMISEN TILANNEKATSAUS 23.4.2018

Ahkeria talkoolaisia on ollut Purusaaressa työn touhussa. Puut laavua ja puuvajaa varten kaadettiin maaliskuun alkupuolella. Viime viikolla aloitettiin puiden parkkaaminen ja kaikki, lähes 100 tukkia, saatiin parkattua. Lisäksi Tornator lahjoitti meille tukkeja, joista Päkkilän Tapani sahasi lankkuja, kellestä ja lautoja. Sahatavara ajettiin saareen viime lauantaina. Lisäksi saimme Maanrakennus J. Päkkilältä luonnonkiviä rakennusten pohjaksi. Kivet ajettiin saareen niinikään viime lauantaina. Suuret kiitokset kaikille talkoolaisille ja lahjoittajille!

Homma jatkuu syyskesällä seuraavilla töillä:

Rakentaminen. Laavu, puuvaja, tulisija, portaat.

Polttopuiden tekeminen, saaren siistiminen sekä mahdollisia muita töitä

Tulevista talkoista ilmoitetaan  www.jakkukyla.fi, facebookissa, viestillä ja suoralla pyynnöllä.

Kuvia kevään talkoista
Kuvia kevään talkoista

Purusaaren virkistysaluehanke sai myönteisen rahoituspäätöksen Oulun seudun Leader:lta. Rahoitusta myönnettiin 11 675,50 €. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 26 000 €, josta suuri osa on talkootyötä.

Alla olevista linkeistä löytyy laavu- ja puuvajapiirustukset.

OULUNKAAREN PALVELUTIEDOTE JAKKUKYLÄLÄISILLE 1.1.2018 ALKAEN

  • Palvelulinja Iikka aloitti asiointiliikenteen vuoden 2018 alusta Jakkukylässä. Iikka on kaikille avointa joukkoliikennettä, joka on suunniteltu niin, että se voi poiketa reitiltään esim. asiakkaan kotipihaan ja vie hänet asiointipaikkaan. Iikan käytöstä peritään linja-autoliikenteen mukainen maksu. Iikka liikenneöi Jakkukylän eteläpuolella jokea keskiviikkoisin ja pohjoispuolella jokea torstaisin
  • IIKALLA EI OLE VAKIOPYSÄKKEJÄ, JOTEN ILMOITA AINA KYYTIIN LÄHDÖSTÄ IIKKAAN P. 050 3660 111. Katso aikataulu ja lisätiedot ohesta. 
  • Infokirje Oulunkaaren palveluista jakkukyläläisille ohessa.
  • Lisätietoja Oulunkaaren palveluista löytyy osoitteesta: www.oulunkaari.com
  • Katso ohjeet sähköisen ajanvarauspyynnön tekemiseen videolta

JAKUN KOULUN KUNTORATA

Kyläyhdistys neuvotteli Oulun kaupungin kanssa perusteellisen remontin, jossa koulun 3,4 km:n hiihtolatu kunnostettiin ympärivuotiseksi kuntoradaksi syksyn 2017 aikana. Kaupungin ja kyläyhdistyksen yhteisen sopimuksen mukaisesti kyläyhdistys neuvotteli maanomistajien kanssa uudet vuokrasopimukset, jotka sallivat reitin kunnostamisen koko matkaltaan ympäri vuoden liikkumisen mahdollistavaan kuntoon. Samalla reitin varteen asennetaan kyläyhdistyksen lahjoituksena hankkimat, käytetyt valopylväät, joihin on tavoite tulevina vuosina saada myös valaistus. 

Kuntorata valmistui lokakuun 2017 lopulla. Toivomme kuntoradalle aktiivista käyttöä! Moottoriajoneuvoilla kuntoradalla ajaminen ei ole sallittua.

Oheiset kuvat Kannikkolammen päästä, johon on rakennettu tulvat kestävä silta ja uusi nuotiopaikka kuntoilijoiden käyttöön.

Katso tästä kuntoradan videoesittely ennen lopullista kivituhka/sahanpuru pinnoitetta.

.Pääsivut