Ajankohtaista
.

AURINKOLATU JAKKUSUVANNOLTA LAUKANSUVANNOLLE AVATTIIN 24.2.2018

Jakkukylän 5 km aurinkolatubaana Jakkusuvannolta Laukansuvannolle vedettiin 24.2.2018 moottorikelkalla ja omatekoisella lanalla. Baanan reunaan tehtiin perinteisen hiihtolatu. Aurinkolatua pidetään kunnossa talkoilla satunnaisesti jäätilanteen salliessa.

Aurinkoladun kunnostuksesta päivitetään Jakkukylän Facebook - sivuille.

Lisätiedot Jakkukylän latureiteistä: www.jakkukyla.fi/liikunta    

HIIHTOKOULUT LAPSILLE JA AIKUISILLE 13-15.3.2018 JAKUN KOULULLA

Kyläkisälli - hankkeen rahoittama, ilmainen hiihtokoulu Jakun koululla. Hiihtokoulun opettajina Iin urheilijoiden hiihtokoulutuksen ammattilaiset.

13.3. klo.18, Aikuiset (perinteinen hiihto)
14.3. klo. 18, Lasten hiihtokoulu
15.3. klo. 18, Aikuiset (luisteluhiihto)

Lasten hiihtokoulussa harjoitellaan murtomaahiihdon alkeita, pelejä suksilla, suksitaitavuutta ja pidetään hauskaa.
Aikuisten hiihtokoulu on tarkoitettu kaikille hiihdosta kiinnostuneille, niin aloittelijoille kuin lajia jo harrastaneille. Hiihtokoulun pääsisältö on hiihtotekniikoiden opettamisessa, tavoitteena parantaa omaa teknistä osaamista sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotavalla.

JAKKKUKYLÄ - PYÖRÄILY PÄÄMINISTERIN JOHDOLLA 6.7.2018 - TAVOITTEENA SUOMEN PISIN KEVYEN LIIKENTEEN RIIPPUSILTA JAKUN KOULUN KOHDALLE

Jakkukyläläisten haaveena on Suomen (ehkä Skandinavian) pisin kevyen liikenteen riippusilta Iijoen yli Jakun koulun kohdalta. Silta yhdistää kylän ja parantaa koulu, päivähoito- ja liikuntapalvelujen saavutettavuutta. Ennenkaikkea se lisää elinvoimaa, edesauttaa kylän elinkeinorakenteen monipuolistumista ja kehittymistä.

Siltahankkeen rahoituksen keräämiseksi järjestämme tulevana kesänä Jakkukylä - pyöräilyn 6.7.2018 klo. 17.

Pyöräilyn on lupautunut vetämään pääministeri Juha Sipilä yhdessä juuriltaan jakkukyläläisen sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan kanssa. Olemme todella iloisia saadessamme arvovieraita pyöräilemään kanssamme. Odotamme kesää innolla!

Olette kaikki lämpimästi tervetulleita Jakkukylä-pyöräilyyn!
Toivotaan mukavaa pyöräilysäätä. 
Tiedotamme lähempänä tarkemmin reitistä ja järjestelyistä.

Seuraa tiedotusta www.jakkukyla.fi/ajankohtaista

JÄÄKIEKKOKOULU VETI KOULUN KENTÄN TÄYTEEN

Suomen jääkiekkoliiton kiekkokoulu veti Jakun koulun jääkiekkokentän täyteen iloisia ja innokkaita kiekkoilijoita tiistaina 13 ja 20 helmikuuta. Jääkiekkoliiton Mika Ronkainen koulutti jakkukyläläisiä jääkiekkokentällä molempina päivinä reilun tunnin ajan. Kiekkokoulussa tutustuttiin jääkiekkoon, harjoiteltiin luistelua sekä kiekon- ja mailankäsittelytaitoja. Erityisen mukavaksi koulun teki opettajan kyky opettaa kiinnostavalla tavalla sekä taito käsitellä lapsia ja sisällyttää opetustuokioon sopivasti pelejä ja leikkejä.

Kiekkokoulun opetus oli suunnattu koululaisille, jotka osaavat luistella. Vanhemmat saivat myös tulla mukaan apuohjaajiksi. Apuohjaajiksi olikin saapunut muutamia vanhempia yhdessä lastensa kanssa. Kiekkokoulun jakkukyläläisille tarjosi Kyläkisälli-hanke ja Jakkukylän kyläyhdistys.

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry on aloittanut kolmen vuoden mittaisen

Kyläkisälli-hankkeen. Hankkeen rahoittajana toimii Oulun seudun Leader. Vuosittain valitaan neljä kylää syksystä kevääseen kestävään liikuntaohjelmaan, joka suunnitellaan yhteistyössä

kylän kanssa.

Jakkukylä pääsi kyläyhdistyksen hakemuksesta mukaan syksyllä 2017 alkaneeseen ja kesään 2018 jatkuvaan ohjelmaan, jonka myötä kylällä on järjestetty useita hyvinvointi- ja liikuntatapahtumia syksystä 2017 alkaen. Tapahtumat on pyritty järjestämään niin, että jokaiselle ikäryhmälle olisi jotain sopivaa, joka aktivoisi mahdollisimman monia kyläläisiä liikkeelle ja huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan.

Tammikuussa järjestettiin Jakun koululla hyvinvointiluentoja ja niihin liittyen Inbody-mittauksia.

Myöhemmin keväälle on vielä suunniteltu hiihtokoulua, juoksukoulua sekä melontatapahtumaa. Tapahtumista tiedotetaan Jakkukylän Facebook-sivuilla sekä Jakkukylän kyläyhdistyksen ylläpitämillä nettisivuilla www.jakkukyla.fi 

Katso lisää oheisesta Kyläkisällin tapahtumakalenterista.

KIITOS LIITOSJUHLASTA 3.2.2018

Jakkukylän kyläyhdistyksen puolesta esitämme lämpimät kiitokset liitosjuhlan järjestämisestä Iin kunnalle ja kaikille käytännön työssä mukana olleille energisille ihmisille!

Kiitos Jakun koulun oppilaille ja opettajille hienosta juontamisesta ja laulusta. Teitte juhlastamme aidon ja mieleenpainuvan!

Kiitos mukavista kannustavista puheista juhlassamme pääministeri Juha Sipilä, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila, Iin kunnanjohtaja Ari Alatossava, Iin kirkkoherra Tapani Ruotsalainen ja Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala!

Kiitos kyläläisille ja kaikille juhlaan osallistuneille kutsuvieraille!

YKSITYISTIEN AURAUS- JA KUNNOSSAPITOAVUSTUS IIN KUNNALTA ON HAETTAVA 29.3.2018 MENNESSÄ

Avustus

Kunta myöntää vuosittain kunnanvaltuuston myöntämän määrärahan puitteissa avustusta tien kunnossapitoon ja auraukseen. Avustus on haettava kirjallisesti 29.3.2018 mennessä. 

 • Yksityistien avustuksen hakemuslomakkeen voit tulostaa tästä.
 • Hakemus ja mahdolliset liitteet lähetetään osoitteeseen: Iin kunta, Tekniset palvelut, PL 24, 91101 Ii tai sähköpostilla tekniset@ii.fi.

Yksityistien tulee täyttää seuraavat ehdot:

 • tien tulee palvella vähintään yhtä vakituiseen asumiseen käytettävää asuinrakennusta (loma-asuntoa jota käytetään vakituiseen asumiseen ei oteta lukuun) ja
 • tien pituuden tulee olla vähintään 100 metriä mitattuna sen alkupisteestä 'viimeisen' vakituisen asunnon liittymään tai pihapiiriin saakka; päätiestä erkanevat haarat lasketaan tien pituuteen mukaan mikäli sillä sijaitsee yksikin vakituinen asunto ja
 • tie on autolla (= henkilöauto) ajokelpoinen.

Mikäli tie ei täytä edellä esitettyjä ehtoja voi kunta myöntää avustusta mikäli todetaan, että:

 • tietä käytetään yleisesti muuhunkin kuin tieosakkaiden liikennöintiin tai heidän kuljetuksiin tai
 • kunta katsoo tien muutoin olevan erityisen tärkeä.

Avustusta ei myönnetä sellaiselle tielle tai tien osalla, joka palvelee pelkästään maa- ja metsätalousliikennettä tai johtaa vain vapaa-ajanasunnoille.Mikäli yksityistien tienpitoa varten on perustettu tiekunta, on avustuksen hakemisesta päätettävä tiekunnan kokouksessa. Mikäli tiellä ei ole tiekuntaa, voivat tien vakituiset asukkaat yhteisesti hakea avustusta. Hakemisesta täytyy olla vakituisten asukkaiden kirjallinen yhteinen päätös, jossa:

 • ilmoitetaan tien yhteyshenkilö ja
 • mille tilille mahdollinen avustus maksetaan ja
 • miten tienpidosta aiheutuvat kustannukset jaetaan muiden tien osakkaiden ja käyttäjien kanssa.

Kunta voi hylätä avustushakemuksen sillä perusteella, että tielle ei ole perustettu tiekuntaa.

Tietoimitukset

Yksityistielain mukaiset tietoimitukset hoitaa Iissä tielautakuntana toimiva tekninen lautakunta. 

Lisätietoja:

Sähköpostilla: tekniset@ii.fi 

Puhelimella: kunnallistekniikan päällikkö Katja Arvola p. 040 7021 388

Nettisivuilta: https://ii.fi/kunnossapito 

JAKKUKYLÄ - LEHTI ON ILMESTYNYT

Teimme 16-sivuisen Jakkukylästä kertovan lehden, joka ilmestyi jokaiseen talouteen Iin kunnan alueella 18.1.2018. Lehden kustantaja on Jakkukylän kyläyhdistys ry ja sen levikki on 4900 kpl. Lehti toteutettiin yhteistyössä Iisanomien kanssa.

Esittelemme lehden sivuilla kaunista kasvavaa kyläämme. Sen palveluita, harrastusmahdollisuuksia ja tonttitarjontaa uuden kotikuntamme Iin asukkaille. Hankimme lehden mainosmyynnillä varoja Jakkukylän kyläyhdistyksen toimintaan.

Kiitämme lämpimästi kaikkia Teitä tuestanne, jotka olette mainostaneet lehdessämme, tehneet kirjoituksia tai myyneet mainoksia. Iisanomia kiitämme hyvästä yhteistyöstä ja avusta lehden teossa.

Mukavia lukuhetkiä!

Jakkukylän kyläyhdistys ry

IIN KANSALAISOPISTON RUNSAS KURSSITARJONTA KÄYNNISTYI JAKUN KOULULLA TAMMIKUUSSA 2018 

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan Iin kansalaisopiston kursseille ja kerhoihin Jakun koululle, tammikuusta 2018 alkaen!

Jakun koululla alkaa tammikuussa 2018 seitsemän erilaista kurssia/kerhoa ja niillä on vielä tilaa. 

Katso kurssit ja ilmoittaudu mukaan tästä

LIIKUNTAPAIKKOJEN HOITO JATKUU VUONNA 2018 JAKKUKYLÄSSÄ KUTEN ENNEKIN

Latujen ja jääkiekkokentän hoito jatkuu vuonna 2018 Jakkukylässä niinkuin ennenkin. Sama kuski ja kone jatkavat hyvää työtään. Mukavia liikuntahetkiä kaikille!

Tutustu tästä Jakkukylän liikuntapalveluihin

OULUNKAAREN PALVELUTIEDOTE JAKKUKYLÄLÄISILLE 1.1.2018 ALKAEN

 • Palvelulinja Iikka aloitti asiointiliikenteen vuoden 2018 alusta Jakkukylässä. Iikka on kaikille avointa joukkoliikennettä, joka on suunniteltu niin, että se voi poiketa reitiltään esim. asiakkaan kotipihaan ja vie hänet asiointipaikkaan. Iikan käytöstä peritään linja-autoliikenteen mukainen maksu. Iikka liikenneöi Jakkukylän eteläpuolella jokea keskiviikkoisin ja pohjoispuolella jokea torstaisin
 • IIKALLA EI OLE VAKIOPYSÄKKEJÄ, JOTEN ILMOITA AINA KYYTIIN LÄHDÖSTÄ IIKKAAN P. 050 3660 111. Katso aikataulu ja lisätiedot ohesta. 
 • Infokirje Oulunkaaren palveluista jakkukyläläisille ohessa.
 • Lisätietoja Oulunkaaren palveluista löytyy osoitteesta: www.oulunkaari.com
 • Katso ohjeet sähköisen ajanvarauspyynnön tekemiseen videolta

JAKKUKYLÄN POSTIPAKETIT OHJAUTUVAT 1.1.2018 ALKAEN IIN S-MARKETIN POSTIIN

Lue Postin tiedote vuodenvaihteen muutoksista.

JAKKUKYLÄ LIITTYI IIN KUNTAAN 1.1.2018

Jakkukylän osakuntaliitos Iin kuntaan on vahvistettu. Kyläläisten vahva tahto on kuultu. Valtiovarainministeriö päätti kuntajaon muutoksesta Oulun kaupungin ja Iin kunnan välillä 7.4.2017.

Kiitämme lämpimästi Teitä kaikkia, jotka olette meitä neuvoneet, auttaneet ja tukeneet osakuntaliitoshankkeessamme!

Osakuntaliitoksen aloiteryhmä: Anne Matikainen, Maarit Sippola, Erkki Niskala, Vesa Sikala, Hannu Turpeinen ja Hannu Kaisto

Valtionvarainministeriön päätösasiakirjat, aloiteryhmän esitys ja kartta liitettävästä alueesta. 

TIEN NIMIEN MUUTOKSIA JAKKUKYLÄSSÄ 1.1.2018

Karjalantie muutetaan Yli-Iin tieksi uudelle kuntarajalle saakka, jolloin myös numerointi muuttuu. Maalismaantien osoitteisto pysyy ennallaan.

Lisäksi kolme pienempää tietä on saman nimistä Iin kunnassa jo olevien teiden kanssa. Kunnan linjauksen mukaan se tie, jolla on enemmän vakituisia asukkaita, saa säilyttää nimensä.

Nimimuutoksen kohteeksi Jakkukylässä tulee kaksi tietä, joissa kummassakaan ei ole vakituista asutusta. Huovisentie eteläpuolella jokea Jakkukylässä säilyttää nimensä, Iissä sen nimi muuttuu.

Nimimuutoksen kohteeksi joutuvien teiden vaikutuspiirissä olevien ihmisten kanssa on keskusteltu, jonka perusteella uudet tien nimet on ehdotettu seuraavasti:
• Lamminkankaantien uusi nimi on Kukonlammentie
• Koskiniementien uusi nimi on Sannilantie

Päätös nimijärjestelyistä tehdään Iin kunnan teknisessä parlamentissa ja se astuu voimaan 1.1.2018.

OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN VAIHTO-OPPILAAT JAKKUKYLÄSSÄ

Ryhmä Oamk:n korealaisia vaihto-oppilaita kävi 14-15.10 tutustumassa Jakkukylään.
He ideoivat harjoitustyönä kylämme kehittämistä. Mukava tapaaminen.
Kierrätimme opiskelijoita molemmin puolin jokea eri kohteissa tutustumassa.
Kiitos avusta Teille, ketä vaivasimme. Kiitos Oamk:lle hyvästä yhteistyöstä!
Mielenkiinnolla odotamme harjoitustyön tuloksia.

JAKUN KOULUN KUNTORADAN REMONTTI ON VALMIS

Kyläyhdistys neuvotteli Oulun kaupungin kanssa perusteellisen remontin, jossa koulun 3,4 km:n hiihtolatu kunnostettiin ympärivuotiseksi kuntoradaksi syksyn 2017 aikana. Kaupungin ja kyläyhdistyksen yhteisen sopimuksen mukaisesti kyläyhdistys neuvotteli maanomistajien kanssa uudet vuokrasopimukset, jotka sallivat reitin kunnostamisen koko matkaltaan ympäri vuoden liikkumisen mahdollistavaan kuntoon. Samalla reitin varteen asennetaan kyläyhdistyksen lahjoituksena hankkimat, käytetyt valopylväät, joihin on tavoite tulevina vuosina saada myös valaistus. 

Kuntorata valmistui lokakuun 2017 lopulla. Toivomme kuntoradalle aktiivista käyttöä! Moottoriajoneuvoilla kuntoradalla ajaminen ei ole sallittua.

Oheiset kuvat Kannikkolammen päästä, johon on rakennettu tulvat kestävä silta ja uusi nuotiopaikka kuntoilijoiden käyttöön.

Katso tästä kuntoradan videoesittely ennen lopullista kivituhka/sahanpuru pinnoitetta.

IIN ENERGIAN TIEDOTE JAKKUKYLÄLÄISILLE SÄHKÖNKÄYTTÄJILLE

LEADER-RAHOITUS PURUSAAREN VIRKISTYSALUEHANKKEELLE

Purusaaren virkistysaluehanke sai myönteisen rahoituspäätöksen Oulun seudun Leader:lta. Rahoitusta myönnettiin 11 675,50 €. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 26 000 €, josta suuri osa on talkootyötä. Jakkukylän kyläyhdistykselle jää maksettavaksi noin 1 200€.

Purusaaren virkistysaluehankkeessa Purusaareen rakennetaan laavu, tulisija ja puuvaja talkoilla. Saareen tehdään n. 2 km pitkä, kävellen, juosten tai hiihtäen kuljettava historiareitti. Historiareitin varteen laitetaan infotauluja kertomaan saaren ja ympäristön historiasta. Mantereen puolelle rakennetaan vajaan kilometrin mittainen, niinikään kävellen, juosten tai hiihtäen kuljettava yhdysreitti Jakun koulun kuntopolulta. Mantereen ja saaren välille laitetaan kapulalossi, jolloin kulkeminen saareen helpottuu huomattavasti.

Hankkeen toteuttamiseen tehtävät työt ja talkoot aloitetaan keväällä 2018. Talkoista ilmoitetaan ainakin Jakkukylän kyläyhdistyksen nettisivuilla, facebookissa ja syystiedotteessa.

JAKKUKYLÄN HAUTAUSMAAN AITA UUSITTIIN TALKOILLA JA PORTTI PERUSKORJATTIIN

Jakkukylän n. 220 m pitkä hautausmaan aita uusittiin kyläyhdistyksen järjestämillä talkoilla. Talkoiden suunnittelupalaveri pidettiin vappuna ja uusi aita valmistui ennätysvauhdilla, jo 27.5.17. Aitatalkoot keräsivät väkeä hyvin ja töissä oli mukava, iloinen yhteisen tekemisen henki. Iso kiitos kailille talkoisiin osallistuneille, tekijöille ja muonistuksesta vastanneille!

Maalasimme laudat ja kasasimme 101 kpl 120 x 220 cm aitaelementtejä, jotka kiinnitettiin hautausmaan metallisiin aitatolppiin asennettuihin vaakalautoihin. Porttipylväät on siirretty leveämmälle, hiottu ja maalattu, jotta traktorilla voidaan tehdä lumityöt jatkossa aidan sisältäkin. Metalliportit levennettiin ja kunnostettiin aitaremontin yhteydessä. Kunnostuksen yhteydessä maalin alta paljastui portin hienot messinkikoristeet, jotka hiottiin ja kiillotettiin kullan kiiltäviksi.

Oulun seurakuntayhtymän hautauspalvelut lahjoitti materiaalit Jakkukylän hautausmaan aitojen uusimiseen. Aitaelementit valmistettiin talkoilla Jakkukylän eräukkojen teurastamolla, hautausmaan vieressä. Talkoot järjesti Jakkukylän kyläyhdistys.  

Ohessa kuvat uudesta sekä vanhasta aidasta ja portista ennen remonttia.


LUISTELUKENTÄN PUKUKOPPI

Jakkukylän kyläyhdistys on talvella 2017 talkoilla kunnostanut Jakun koulun luistelukentän laidalla olevan lämpimän pukukopin, joka oli rikottu tahallisesti. Korjauksen yhteydessä alueen tallentava kameravalvonta on suunnattu valvomaan pukukopin ympäristöä.

Pukutila pidetään lukittuna ja avain luovutetaan täysi-ikäisen hallintaan 15 euron panttia vastaan. Avaimenhaltija vastaa, että pukutila pysyy kunnossa ja lukitsee sen aina lähtiessään. Oman avaimen voi kuitata käyttöönsä Juha Kosolalta p. 050-3043205. 

Pidetäänhän tila jatkossa hyvässä kunnossa, jotta luistelijoilla on mahdollisuus vaihtaa varusteet lämpimässä tilassa.

Iso kiitos talkookorjauksen tekijöille, Juhani Sakolle ja Antti Turtiselle!

VALOKUITUVERKKO JAKKUKYLÄÄN 

Iin Energia perustaa erillisen Jakkukylän valokuituhankeen (nykyistä hanketta ei voi avustustenjakoperiaatteiden vuoksi laajentaa).

Tavoitteena saada Jakkukylään valokuitu kesällä 2018


Pääsivut