Ajankohtaista
.

JAKKKUKYLÄ - PYÖRÄILY PÄÄMINISTERIN JOHDOLLA 6.7.2018 - TAVOITTEENA SUOMEN PISIN KEVYEN LIIKENTEEN RIIPPUSILTA JAKUN KOULUN KOHDALLE

Jakkukyläläisten haaveena on Skandinavian pisin kevyen liikenteen riippusilta Iijoen yli Jakun koulun kohdalta. Silta yhdistää kylän ja parantaa koulu, päivähoito- ja liikuntapalvelujen saavutettavuutta. Ennenkaikkea se lisää elinvoimaa, edesauttaa kylän elinkeinorakenteen monipuolistumista ja kehittymistä. Sillan maaperätutkimukset ja yleissuunnittelu toteutetaan Iin kunnan toimesta kesän 2018 aikana, jonka myötä sen 0,5 milj. euron kustannusarvio täsmentyy.

Siltahankkeen rahoituksen keräämiseksi järjestämme tulevana kesänä Jakkukylä - pyöräilyn 6.7.2018 klo. 17.

Pyöräilyn on lupautunut vetämään pääministeri Juha Sipilä yhdessä juuriltaan jakkukyläläisen sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan kanssa. Olemme todella iloisia saadessamme arvovieraita pyöräilemään kanssamme. Odotamme kesää innolla!

Olette kaikki lämpimästi tervetulleita Jakkukylä-pyöräilyyn!
Toivotaan mukavaa pyöräilysäätä. 
Tiedotamme lähempänä tarkemmin reitistä ja järjestelyistä.

Seuraa tiedotusta www.jakkukyla.fi/ajankohtaista

JUOKSUKOULU JAKUN KOULULLA LAUANTAISIN KLO. 16

Aloita nyt juoksuharrastus mukavassa porukassa. Juoksukoulussa on kolme ohjattua treenikertaa jossa jokaisessa on oma teemansa sekä tietenkin yhteislenkki. Lisäksi käydään lenkillä oman kylän porukalla. Yhteislenkeillä voit edetä oman kuntosi mukaan vaikka kävellen. 

Juoksukoulut Jakkukylän koululla (Jakuntie 85) lauantaisin klo. 16.00

 • 5.5. Juoksukoulun startti (PoPli)
 • 12.5. Sykeohjattu harjoittelu (PoPli, omat mittarit)
 • 19.5. Jakkukylän reeniryhmä(Salla)
 • 26.5. Jakkukylän reeniryhmä(Satu)
 • 9.6. Juoksijan lihaskuntoharjoittelu (PoPli)

Juoksukouluun ovat tervetulleita kaikki! 

PURUSAAREN VIRKISTYSALUEEN RAKENTAMISEN TILANNEKATSAUS 23.4.2018

Ahkeria talkoolaisia on ollut Purusaaressa työn touhussa. Puut laavua ja puuvajaa varten kaadettiin maaliskuun alkupuolella. Viime viikolla aloitettiin puiden parkkaaminen ja kaikki, lähes 100 tukkia, saatiin parkattua. Lisäksi Tornator lahjoitti meille tukkeja, joista Päkkilän Tapani sahasi lankkuja, kellestä ja lautoja. Sahatavara ajettiin saareen viime lauantaina. Lisäksi saimme Maanrakennus J. Päkkilältä luonnonkiviä rakennusten pohjaksi. Kivet ajettiin saareen niinikään viime lauantaina. Suuret kiitokset kaikille talkoolaisille ja lahjoittajille!

Homma jatkuu seuraavilla töillä:

3. Rakentaminen. Laavu, puuvaja, tulisija, portaat.

4. Polttopuiden tekeminen, saaren siistiminen sekä mahdollisia muita töitä

Jäätilanne alkaa olla huono, joten odotellaan jäiden lähtö ja lumien sulaminen ennenkuin jatketaan talkoiden merkeissä. Tulevista talkoista ilmoitetaan  www.jakkukyla.fi, facebookissa, viestillä ja suoralla pyynnöllä.

Kuvia kevään talkoista
Kuvia kevään talkoista

Purusaaren virkistysaluehanke sai myönteisen rahoituspäätöksen Oulun seudun Leader:lta. Rahoitusta myönnettiin 11 675,50 €. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 26 000 €, josta suuri osa on talkootyötä.

Alla olevista linkeistä löytyy laavu- ja puuvajapiirustukset.

MESTARILIIKKUJA-KAMPANJA 1.5 - 15.6.2018 JAKKUKYLÄSSÄ

Kylällä on neljä postilaatikkoa, joille käydään merkkaamassa suoritukset. Suoritukseksi lasketaan vähintään ½ tunnin pyörä-, rullaluistelu-, rullasuksihiihto-, kävely- tai juoksulenkki, jonka aikana käydään postilaatikolla.

Saman päivän aikana voi kirjata suorituksen samalle postilaatikolle korkeintaan yhden kerran, sen sijaan saman päivän aikana voi kirjata suorituksen useammallekin eri laatikolle. Kaikkien kampanjaan osallistuneiden kesken arvotaan Jopo ja kylän Mestariliikkuja saa Leaderin puuhakassin.

Postilaatikoiden paikat:

 • Hautausmaan parkkipaikka (Maalismaantie 870)
 • Marionin kauha (parkkipaikka)
 • Jakun koulun kuntorata (takareuna)
 • Impivaaran kämppä (Impivaarantie 222)

VALOKUITUVERKKO JAKKUKYLÄÄN KESÄLLÄ 2018 

Iin energia rakentaa valokuituverkon Jakkukylään kesällä 2018.  

Tilaa Iin Energian Iisiverkko ennakkotilauksena! Saat huippunopean liittymäpalvelun tuntuvaan ennakkohintaan. Esimerkiksi Kodin Iisiverkon liittymishinta ennakkotilaajan kampanjahintaan on vain 100 € (norm. 1 800 €)! Tarjous on voimassa toistaiseksi. 

Mikäli haluat nopean ja häiriöttömän nettiyhteyden kotiisi, mökillesi tai yritykseesi, tee ennakkotilaus heti tästä.

Katso täältä, mitä valokuituverkosta on hyvä tietää.

Lue alta Iisi-tiedote.

NUORIA KESÄYRITTÄJIÄ AUTETAAN JA TUETAAN TÄNÄ KESÄNÄ MYÖS JAKKUKYLÄSSÄ! 

Jos sinulla on oma idea, suuri tai pieni, autamme sinua luomaan siitä itsellesi kesätyön. Ja jos omaa ideaa ei ole, mutta into olisi jotain tehdä, autamme sinua myös miettimään mitä mahdollisuuksia oma osaamisesi ja ympäristö sinulle tarjoaa.

Kesäyrittäminen sopii kaikille nuorille. Ehkäpä voisit leikata naapureiden nurmikot ja ulkoiluttaa koirat, öljytä terassit tai maalata aidat.

Toisaalta, jos liikeideasi kantaa pidemmälle tai sinulla on jo ammatti- tai erityisosaamista, voit saada kesäyrityksen kautta itsellesi elinkeinon ja vahvistaa omaa työmarkkina-asemaasi. Jokainen määrittelee itse tason ja yritysmuodon, jolla haluaa toimia.

Tarjoamme nuorille työkalut, sparrauksen ja vahvan verkoston, sekä tarvittavan avun heidän liiketoimintansa tueksi koko kesän ajaksi.

Kesällä projektissa toimii kaksi ohjaajaa, joiden tehtävä on erityisesti taajamien ulkopuolella asuvien nuorten auttaminen. Jakkukylällä et jää yksin, vaan sinulla on aina joku tukena. Ohjaajien lisäksi Iissä asuvilla nuorilla on mahdollisuus hakea tukea pieniin yritystoiminnasta aiheutuviin kuluihin.

Valitsemme kesän ajaksi kuusikymmentä nuorta kehittämään yritysideaansa riskittömällä tavalla.

Kesäyrittäjä -projektin maaseudun valloitusta rahoittaa Euroopan maaseuturahasto, Iin Micropolis Oy ja BusinessOulu.

Haluatko sinä jakkukyläläinen nuori luoda itse itsellesi oman työpaikan ensi kesäksi? Me annamme sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja riskittömästi.

Jäikö vielä kysymyksiä? Lisätietoja löydät nettisivuiltamme www.kesayrittaja.com ja meidän kaikkien yhteystiedot täältä!

KIITOS LIITOSJUHLASTA 3.2.2018

Jakkukylän kyläyhdistyksen puolesta esitämme lämpimät kiitokset liitosjuhlan järjestämisestä Iin kunnalle ja kaikille käytännön työssä mukana olleille energisille ihmisille!

Kiitos Jakun koulun oppilaille ja opettajille hienosta juontamisesta ja laulusta. Teitte juhlastamme aidon ja mieleenpainuvan!

Kiitos mukavista kannustavista puheista juhlassamme pääministeri Juha Sipilä, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila, Iin kunnanjohtaja Ari Alatossava, Iin kirkkoherra Tapani Ruotsalainen ja Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala!

Kiitos kyläläisille ja kaikille juhlaan osallistuneille kutsuvieraille!

JAKKUKYLÄ - LEHTI ON ILMESTYNYT

Teimme 16-sivuisen Jakkukylästä kertovan lehden, joka ilmestyi jokaiseen talouteen Iin kunnan alueella 18.1.2018. Lehden kustantaja on Jakkukylän kyläyhdistys ry ja sen levikki on 4900 kpl. Lehti toteutettiin yhteistyössä Iisanomien kanssa.

Esittelemme lehden sivuilla kaunista kasvavaa kyläämme. Sen palveluita, harrastusmahdollisuuksia ja tonttitarjontaa uuden kotikuntamme Iin asukkaille. Hankimme lehden mainosmyynnillä varoja Jakkukylän kyläyhdistyksen toimintaan.

Kiitämme lämpimästi kaikkia Teitä tuestanne, jotka olette mainostaneet lehdessämme, tehneet kirjoituksia tai myyneet mainoksia. Iisanomia kiitämme hyvästä yhteistyöstä ja avusta lehden teossa.

Mukavia lukuhetkiä!

Jakkukylän kyläyhdistys ry

OULUNKAAREN PALVELUTIEDOTE JAKKUKYLÄLÄISILLE 1.1.2018 ALKAEN

 • Palvelulinja Iikka aloitti asiointiliikenteen vuoden 2018 alusta Jakkukylässä. Iikka on kaikille avointa joukkoliikennettä, joka on suunniteltu niin, että se voi poiketa reitiltään esim. asiakkaan kotipihaan ja vie hänet asiointipaikkaan. Iikan käytöstä peritään linja-autoliikenteen mukainen maksu. Iikka liikenneöi Jakkukylän eteläpuolella jokea keskiviikkoisin ja pohjoispuolella jokea torstaisin
 • IIKALLA EI OLE VAKIOPYSÄKKEJÄ, JOTEN ILMOITA AINA KYYTIIN LÄHDÖSTÄ IIKKAAN P. 050 3660 111. Katso aikataulu ja lisätiedot ohesta. 
 • Infokirje Oulunkaaren palveluista jakkukyläläisille ohessa.
 • Lisätietoja Oulunkaaren palveluista löytyy osoitteesta: www.oulunkaari.com
 • Katso ohjeet sähköisen ajanvarauspyynnön tekemiseen videolta

JAKUN KOULUN KUNTORATA

Kyläyhdistys neuvotteli Oulun kaupungin kanssa perusteellisen remontin, jossa koulun 3,4 km:n hiihtolatu kunnostettiin ympärivuotiseksi kuntoradaksi syksyn 2017 aikana. Kaupungin ja kyläyhdistyksen yhteisen sopimuksen mukaisesti kyläyhdistys neuvotteli maanomistajien kanssa uudet vuokrasopimukset, jotka sallivat reitin kunnostamisen koko matkaltaan ympäri vuoden liikkumisen mahdollistavaan kuntoon. Samalla reitin varteen asennetaan kyläyhdistyksen lahjoituksena hankkimat, käytetyt valopylväät, joihin on tavoite tulevina vuosina saada myös valaistus. 

Kuntorata valmistui lokakuun 2017 lopulla. Toivomme kuntoradalle aktiivista käyttöä! Moottoriajoneuvoilla kuntoradalla ajaminen ei ole sallittua.

Oheiset kuvat Kannikkolammen päästä, johon on rakennettu tulvat kestävä silta ja uusi nuotiopaikka kuntoilijoiden käyttöön.

Katso tästä kuntoradan videoesittely ennen lopullista kivituhka/sahanpuru pinnoitetta.

.Pääsivut