Ajankohtaista
.

JAKKUKYLÄ-PYÖRÄILY OLI MENESTYS - RIIPPUSILTAHANKE ON NYT VAHVALLA POHJALLA!

Jakkukyläläisten haaveena on Skandinavian pisin kevyen liikenteen riippusilta Iijoen yli Jakun koulun kohdalta. 

Riippusiltahankkeen vauhdittamiseksi Jakkukylän kyläyhdistys järjestI kaikille avoimen ja ilmaisen 15 km:n Jakkukylä - pyöräilyn 6. heinäkuuta 2018, klo. 17

Pyöräilyyn osallistuvat pääministeri Juha Sipilä sekä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila. Iso kiitos valtiovallan edustajille mukana olosta. Arvostamme sitä ja sen hankkeelle tuomaa myötätuulta todella paljon! 

Lämmin kiitos kaikille mukana olleille, erityiskiitos ahkeralle talkooväelle!

Pyöräily käynnistyi Jakun koululta klo.17, josta pyöräilijät siirrettiin kyläyhdistyksen järjestämällä turvallisella venekuljetuksella suunnitellun sillan paikalta Iijoen yli. Polkupyörät kuljetettiin yli kahdella kuljetuslautalla. Lähtöseremonia pidettiin joen ylityksen jälkeen, josta matka jatkui Iijoen eteläpuolta Raasakka-koskelle.  Käynnissä olleet SM-tukkilaiskisojen harjoitukset olivat mukavaa seurattavaa kahvittelun lomassa. 

Raasakka-koskelta matka jatkui takaisin Jakun koululle joen pohjoispuolta, jossa vietimme iltaa seurustellen, laulellen ja nauttien leirikoululaisten tarjoiluista.

Erityisen suuret kiitokset tuestanne sekä sillan perusrahoituksen lupauksesta pääministerille. Tästä on hyvä jatkaa. Skandinavian pisimmän riippusiltahankkeen toteutuminen on nyt vahvalla pohjalla. 

Tavoitteemme on käytyjen keskustelujen pohjalta hankkia 10% eli n.50 t euron omarahoitusosuus yksityisen rahan keräyksellä ja loppu 0,5 milj. euron kustannusarviosta katetaan julkisin varoin.

LIIKUNTASALIEN ILTA- JA VIIKONLOPPUKÄYTTÖVUOROT LUKUVUOSI 2018-2019

Liikuntasalien ilta- ja viikonloppukäyttövuorot haettavana ke 25.7.2018 mennessä. Hakemukset lähetetään sähköisesti. Sähköinen hakemuslomake löytyy täältä

Salimaksut 2018-2019  

Lisätietoja liikunta- ja nuorisotyövastaava Pekka Suopanki p.0503950392

IISIVERKON RAKENTAMINEN JAKKUKYLÄÄN KÄYNNISTYI

Iin Energian asettama tilaajamäärätavoite on saavutettu, ja rakentaminen aloitettu. Verkon rakentaminen alkoi kesäkuun alussa ja maanrakennustyöt on tavoitteena saada valmiiksi vielä näiden sulien aikana. Liittymien teletyöt pyritään saattamaan loppuun siten, että kaikilla ennakotilauksen tehneillä jakkukyläläisillä olisi Iisiverkon huippunopeat ja luotettavat yhteydet käytössä vuoden 2018 loppuun mennessä.

Edulliset ennakkohinnat ovat voimassa koko rakentamisen ajan aina siihen saakka kunnes verkko kyseisen liityntäpisteen kohdalta on rakennettu

Jos haluat nopean ja häiriöttömän nettiyhteyden kotiisi, mökillesi tai yritykseesi, tee ennakkotilaus heti tästä.

JAKKUKYLÄLÄINEN - TIEDOTE 5/2018 ON JULKAISTU

Lue uusin Jakkukyläläinen - tiedote ohesta. Tiedote jaetaan jakkukyläläisten postilaatikoihin viikon 22 aikana. Mukavaa kesää kaikille!

PURUSAAREN VIRKISTYSALUEEN RAKENTAMISEN TILANNEKATSAUS 23.4.2018

Ahkeria talkoolaisia on ollut Purusaaressa työn touhussa. Puut laavua ja puuvajaa varten kaadettiin maaliskuun alkupuolella. Viime viikolla aloitettiin puiden parkkaaminen ja kaikki, lähes 100 tukkia, saatiin parkattua. Lisäksi Tornator lahjoitti meille tukkeja, joista Päkkilän Tapani sahasi lankkuja, kellestä ja lautoja. Sahatavara ajettiin saareen viime lauantaina. Lisäksi saimme Maanrakennus J. Päkkilältä luonnonkiviä rakennusten pohjaksi. Kivet ajettiin saareen niinikään viime lauantaina. Suuret kiitokset kaikille talkoolaisille ja lahjoittajille!

Homma jatkuu seuraavilla töillä:

3. Rakentaminen. Laavu, puuvaja, tulisija, portaat.

4. Polttopuiden tekeminen, saaren siistiminen sekä mahdollisia muita töitä

Jäätilanne alkaa olla huono, joten odotellaan jäiden lähtö ja lumien sulaminen ennenkuin jatketaan talkoiden merkeissä. Tulevista talkoista ilmoitetaan  www.jakkukyla.fi, facebookissa, viestillä ja suoralla pyynnöllä.

Kuvia kevään talkoista
Kuvia kevään talkoista

Purusaaren virkistysaluehanke sai myönteisen rahoituspäätöksen Oulun seudun Leader:lta. Rahoitusta myönnettiin 11 675,50 €. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 26 000 €, josta suuri osa on talkootyötä.

Alla olevista linkeistä löytyy laavu- ja puuvajapiirustukset.

MESTARILIIKKUJA-KAMPANJA 1.5 - 15.6.2018 JAKKUKYLÄSSÄ

PoPli ry on laskenut tulokset ja Mestariliikkujakampanjan voittaja on selvinnyt. Aktiivisin liikkuja on Hannu Turtinen eteläpuolelta ja palkinto on hänelle toimitettu. Onnittelut Hannulle!

NUORIA KESÄYRITTÄJIÄ AUTETAAN JA TUETAAN TÄNÄ KESÄNÄ MYÖS JAKKUKYLÄSSÄ! 

Jos sinulla on oma idea, suuri tai pieni, autamme sinua luomaan siitä itsellesi kesätyön. Ja jos omaa ideaa ei ole, mutta into olisi jotain tehdä, autamme sinua myös miettimään mitä mahdollisuuksia oma osaamisesi ja ympäristö sinulle tarjoaa.

Kesäyrittäminen sopii kaikille nuorille. Ehkäpä voisit leikata naapureiden nurmikot ja ulkoiluttaa koirat, öljytä terassit tai maalata aidat.

Toisaalta, jos liikeideasi kantaa pidemmälle tai sinulla on jo ammatti- tai erityisosaamista, voit saada kesäyrityksen kautta itsellesi elinkeinon ja vahvistaa omaa työmarkkina-asemaasi. Jokainen määrittelee itse tason ja yritysmuodon, jolla haluaa toimia.

Tarjoamme nuorille työkalut, sparrauksen ja vahvan verkoston, sekä tarvittavan avun heidän liiketoimintansa tueksi koko kesän ajaksi.

Kesällä projektissa toimii kaksi ohjaajaa, joiden tehtävä on erityisesti taajamien ulkopuolella asuvien nuorten auttaminen. Jakkukylällä et jää yksin, vaan sinulla on aina joku tukena. Ohjaajien lisäksi Iissä asuvilla nuorilla on mahdollisuus hakea tukea pieniin yritystoiminnasta aiheutuviin kuluihin.

Valitsemme kesän ajaksi kuusikymmentä nuorta kehittämään yritysideaansa riskittömällä tavalla.

Kesäyrittäjä -projektin maaseudun valloitusta rahoittaa Euroopan maaseuturahasto, Iin Micropolis Oy ja BusinessOulu.

Haluatko sinä jakkukyläläinen nuori luoda itse itsellesi oman työpaikan ensi kesäksi? Me annamme sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja riskittömästi.

Jäikö vielä kysymyksiä? Lisätietoja löydät nettisivuiltamme www.kesayrittaja.com ja meidän kaikkien yhteystiedot täältä!

OULUNKAAREN PALVELUTIEDOTE JAKKUKYLÄLÄISILLE 1.1.2018 ALKAEN

  • Palvelulinja Iikka aloitti asiointiliikenteen vuoden 2018 alusta Jakkukylässä. Iikka on kaikille avointa joukkoliikennettä, joka on suunniteltu niin, että se voi poiketa reitiltään esim. asiakkaan kotipihaan ja vie hänet asiointipaikkaan. Iikan käytöstä peritään linja-autoliikenteen mukainen maksu. Iikka liikenneöi Jakkukylän eteläpuolella jokea keskiviikkoisin ja pohjoispuolella jokea torstaisin
  • IIKALLA EI OLE VAKIOPYSÄKKEJÄ, JOTEN ILMOITA AINA KYYTIIN LÄHDÖSTÄ IIKKAAN P. 050 3660 111. Katso aikataulu ja lisätiedot ohesta. 
  • Infokirje Oulunkaaren palveluista jakkukyläläisille ohessa.
  • Lisätietoja Oulunkaaren palveluista löytyy osoitteesta: www.oulunkaari.com
  • Katso ohjeet sähköisen ajanvarauspyynnön tekemiseen videolta

JAKUN KOULUN KUNTORATA

Kyläyhdistys neuvotteli Oulun kaupungin kanssa perusteellisen remontin, jossa koulun 3,4 km:n hiihtolatu kunnostettiin ympärivuotiseksi kuntoradaksi syksyn 2017 aikana. Kaupungin ja kyläyhdistyksen yhteisen sopimuksen mukaisesti kyläyhdistys neuvotteli maanomistajien kanssa uudet vuokrasopimukset, jotka sallivat reitin kunnostamisen koko matkaltaan ympäri vuoden liikkumisen mahdollistavaan kuntoon. Samalla reitin varteen asennetaan kyläyhdistyksen lahjoituksena hankkimat, käytetyt valopylväät, joihin on tavoite tulevina vuosina saada myös valaistus. 

Kuntorata valmistui lokakuun 2017 lopulla. Toivomme kuntoradalle aktiivista käyttöä! Moottoriajoneuvoilla kuntoradalla ajaminen ei ole sallittua.

Oheiset kuvat Kannikkolammen päästä, johon on rakennettu tulvat kestävä silta ja uusi nuotiopaikka kuntoilijoiden käyttöön.

Katso tästä kuntoradan videoesittely ennen lopullista kivituhka/sahanpuru pinnoitetta.

.Pääsivut