Ajankohtaista
.

IIN HYVÄT TUULET, KUNNAN JULKINEN TIEDOTE

Hyvät Tuulet on tarkoitettu kansalaistiedottamista varten.

Lehti jaetaan kaikkiin kotitalouksiin, tavoittaen myös mainoskieltopostiluukut, alueen yritykset, oppilaitokset sekä palvelutalot.

Jakkukylään ensimmäinen Hyvät Tuulet kuntatiedote jaetaan joulukuun 2017 alussa.

Voit lukea uusimman kuntatiedotteen sekä arkistossa olevat tiedotteet pdf-tiedostona ohesta.

IIN KANSALAISOPISTON KURSSIT ALKAVAT JAKUN KOULULLA VUODEN 2018 ALUSTA

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan Iin kansalaisopiston kursseille Jakun koululla tammikuusta 2018 alkaen!

Ilmoittautuminen 20.12.2017 mennessä alla olevan linkin kautta. 

110427 Askarrellaan ti klo 16.15 - 17.45Ilmoittaudu tästä

830143 Liikuntakerho 7-10 -vuotiaille ke 17 -18, Ilmoittaudu tästä

830144 Pallopelejä 10-15 -vuotiaille ke 18 - 19 Ilmoittaudu tästä

830145 Kuntojumppa kaikenikäisille ke 19 - 20, Ilmoittaudu tästä

830146 Kuntonyrkkeily to 18 - 19, Ilmoittaudu tästä

Lisätiedot www.ii.fi/kansalaisopisto/kurssit

KYLÄKISÄLLI LIIKUTTAA JAKKUKYLÄLÄISIÄ KOKO TALVIKAUDEN 2017-2018

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu on aloittanut kolmen vuoden Kyläkisälli-hankkeen. Hankkeen rahoittajana toimii Oulun seudun leader.

Kyläkisälli-bussin eli harrastebussin yhteistyöverkostolla saadaan mukaan uusia harrastajia.

Vuosittain valitaan neljä kylää syksystä kevääseen kestävään liikunta-ohjelmaan joka suunnitellaan yhteistyössä kylän kanssa. Jakkukylä pääsi mukaan syksyllä 2017 alkaneeseen ja kesään 2018 jatkuvaan ohjelmaan, jonka myötä kylällä on jo järjestetty useita hyvinvointi- ja liikuntatapahtumia. 

Lue alta tapahtumakalenteri keväälle 2018. 

Osallistutaan joukolla meille räätälöityihin tapahtumiin!

ILMAINEN KEPPIHEVOSKOKEILU SEURAAVAN KERRAN JAKUN KOULULLA KESKIVIIKKONA 29.11 KLO. 17.00-18.00

Tule kokeilemaan ja oppimaan JAKUN KOULUN LIIKUNTASALIIN keskiviikkona 29.11.2017 klo. 17.00-18.00 Iin hevosharrastajien ohjaajien kanssa, mitä kaikkea keppihevosen kanssa voit tehdä ja mitä keppihevosharrastus on?

  • Kerrotaan kepparihommista yleisesti harrastuksena
  • Kerrotaan mitä kepparin kanssa voi tehdä ja tapahtumista esim. kilpailuista
  • Ratsastelua ja muuta mukavaa yhdessäoloa. Me otamme tallilta esteitä matkaan niin voidaan hypellä niiden yli

Ohjaajilla on keppihevosia, mutta voit ottaa myös oman keppihevosen mukaan tai vaikkapa harjan varren.

Ilmoittaudu jakkukyla@gmail.com tai Facebook, jotta osaamme varata riittävästi tarvikkeita mukaan. Kepparikokeilun tarjoaa Kyläkisälli-hanke.

ILMAINEN TAITO- JA TASAPAINOTUNTI JAKUN KOULULLA KE 13.12 KLO. 17

Taito-ja tasapainotunnilla harjoitetaan tasapainoa monipuolisesti. Tunnilla vahvistetaan tasapainoa ylläpitäviä lihaksia erilaisten lihaskuntoliikkeiden ja tasapainoharjoitteiden avulla. Tunti sopii ikääntyneille, mutta myös niille jotka haluavat kehittää tai ylläpitää tasapainoaan.

  • Pue mukavat sisäliikuntavarusteet (kenkiä ei tarvitse)
  • Ota mukaan juomapullo ja oma jumppamatto, jos sellainen sinulta löytyy

Ilmoittautuminen:

Taito- ja tasapainotunnin tarjoaa Kyläkisälli-hanke. Lisätietoa alla olevasta sitteestä.

HAEMME ILMOITUSTENJAKAJIA

Kuka haluaa osallistua Jakkukylän kyläyhdistyksen ilmoitustenjakoon Jakkukylässä? Jaosta maksetaan 20 eur/jako/joenpuoli. Siis esim. kun jaat joen pohjoispuolella, niin saat 20 euroa/jako. Kun jaat joen eteläpuolella, niin saat 20 euroa/jako. Pohjoispuolella jaettavia postilaatikoita noin 85 kpl, eteläpuolella 65 kpl.

Ilmoittautuneet jakajat pääsevät jakamaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen jakkukyla@gmail.com.

JAKKUKYLÄLÄINEN-TIEDOTE 10/2017 SEKÄ KUTSU JAKKUKYLÄN KYLÄYHDISTYKSEN 22.11.2017, KLO.18 JAKUN KOULULLA PIDETTÄVÄÄN SYYSKOKOUKSEEN 

Lue ohesta Jakkukylässä postilaatikoihin 19-21.10 jaettu, uusin Jakkukyläläinen-tiedote sekä kutsu 22.11.2017 klo.18 Jakun koululla pidettävään Jakkukylän kyläyhdistyksen syyskokoukseen.

TIEN NIMIEN MUUTOKSIA JAKKUKYLÄSSÄ 1.1.2018

Karjalantie muutetaan Yli-Iin tieksi uudelle kuntarajalle saakka, jolloin myös numerointi muuttuu. Maalismaantien osoitteisto pysyy ennallaan.

Lisäksi kolme pienempää tietä on saman nimistä Iin kunnassa jo olevien teiden kanssa. Kunnan linjauksen mukaan se tie, jolla on enemmän vakituisia asukkaita, saa säilyttää nimensä.

Nimimuutoksen kohteeksi Jakkukylässä tulee kaksi tietä, joissa kummassakaan ei ole vakituista asutusta. Huovisentie eteläpuolella jokea Jakkukylässä säilyttää nimensä, Iissä sen nimi muuttuu.

Nimimuutoksen kohteeksi joutuvien teiden vaikutuspiirissä olevien ihmisten kanssa on keskusteltu, jonka perusteella uudet tien nimet on ehdotettu seuraavasti:
• Lamminkankaantien uusi nimi on Kukonlammentie
• Koskiniementien uusi nimi on Sannilantie

Päätös nimijärjestelyistä tehdään Iin kunnan teknisessä parlamentissa ja se astuu voimaan 1.1.2018.

OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN VAIHTO-OPPILAAT JAKKUKYLÄSSÄ

Ryhmä Oamk:n korealaisia vaihto-oppilaita kävi 14-15.10 tutustumassa Jakkukylään.
He ideoivat harjoitustyönä kylämme kehittämistä. Mukava tapaaminen.
Kierrätimme opiskelijoita molemmin puolin jokea eri kohteissa tutustumassa.
Kiitos avusta Teille, ketä vaivasimme. Kiitos Oamk:lle hyvästä yhteistyöstä!
Mielenkiinnolla odotamme harjoitustyön tuloksia.

JAKUN KOULUN KUNTORADAN REMONTTI ON VALMIS

Kyläyhdistys neuvotteli Oulun kaupungin kanssa perusteellisen remontin, jossa koulun 3,4 km:n hiihtolatu kunnostettiin ympärivuotiseksi kuntoradaksi syksyn 2017 aikana. Kaupungin ja kyläyhdistyksen yhteisen sopimuksen mukaisesti kyläyhdistys neuvotteli maanomistajien kanssa uudet vuokrasopimukset, jotka sallivat reitin kunnostamisen koko matkaltaan ympäri vuoden liikkumisen mahdollistavaan kuntoon. Samalla reitin varteen asennetaan kyläyhdistyksen lahjoituksena hankkimat, käytetyt valopylväät, joihin on tavoite tulevina vuosina saada myös valaistus. 

Kuntorata valmistui lokakuun 2017 lopulla. Toivomme kuntoradalle aktiivista käyttöä! Moottoriajoneuvoilla kuntoradalla ajaminen ei ole sallittua.

Oheiset kuvat Kannikkolammen päästä, johon on rakennettu tulvat kestävä silta ja uusi nuotiopaikka kuntoilijoiden käyttöön.

Katso tästä kuntoradan videoesittely ennen lopullista kivituhka/sahanpuru pinnoitetta.

TIEDOTE JAKKUKYLÄLÄISILLE VUODENVAIHTEEN KUNTALIITOKSEN MUUTOKSISTA

Kyläyhdistyksen hallitus ja Iin kunnan johto pitivät 1.9.2017 palaverin, jossa käytiin läpi tulevan vuodenvaihteen muutoksia.

Käsittelimme palaverissa kyläläisten esiin nostamia kysymyksiä, liittyen Jakkukylän liittymiseen Iin kuntaan 1.1.2018 alkaen.

Tavoite on, että muutosvaihe sujuisi jakkukyläläisten kannalta jouhevasti ja mahdollisimman vähin ongelmin.

Ohessa palaverin muistio, josta selviää vastauksia käsiteltyihin kysymyksiin sekä yhteystiedot, mistä kannattaa tiedustella tarkemmin, mikäli joku asia askarruttaa.

Monen asian osalta Iin kunnalla on olemassa oleva käytäntö ja toimintamalli, joiden mukaisesti myös Jakkukylässä toimitaan.

Osa asioista on vielä selvityksessä ja niistä tiedotetaan kunnan toimesta myöhemmin.

Lisätietoja ja vastauksia Iin kunnan palveluista:

IIN ENERGIAN TIEDOTE JAKKUKYLÄLÄISILLE SÄHKÖNKÄYTTÄJILLE

LEADER-RAHOITUS PURUSAAREN VIRKISTYSALUEHANKKEELLE

Purusaaren virkistysaluehanke sai myönteisen rahoituspäätöksen Oulun seudun Leader:lta. Rahoitusta myönnettiin 11 675,50 €. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 26 000 €, josta suuri osa on talkootyötä. Jakkukylän kyläyhdistykselle jää maksettavaksi noin 1 200€.

Purusaaren virkistysaluehankkeessa Purusaareen rakennetaan laavu, tulisija ja puuvaja talkoilla. Saareen tehdään n. 2 km pitkä, kävellen, juosten tai hiihtäen kuljettava historiareitti. Historiareitin varteen laitetaan infotauluja kertomaan saaren ja ympäristön historiasta. Mantereen puolelle rakennetaan vajaan kilometrin mittainen, niinikään kävellen, juosten tai hiihtäen kuljettava yhdysreitti Jakun koulun kuntopolulta. Mantereen ja saaren välille laitetaan kapulalossi, jolloin kulkeminen saareen helpottuu huomattavasti.

Hankkeen toteuttamiseen tehtävät työt ja talkoot aloitetaan syksyllä 2017. Talkoista ilmoitetaan ainakin Jakkukylän kyläyhdistyksen nettisivuilla, facebookissa ja syystiedotteessa.

JAKKUKYLÄN HAUTAUSMAAN AITA UUSITTIIN TALKOILLA JA PORTTI PERUSKORJATTIIN

Jakkukylän n. 220 m pitkä hautausmaan aita uusittiin kyläyhdistyksen järjestämillä talkoilla. Talkoiden suunnittelupalaveri pidettiin vappuna ja uusi aita valmistui ennätysvauhdilla, jo 27.5.17. Aitatalkoot keräsivät väkeä hyvin ja töissä oli mukava, iloinen yhteisen tekemisen henki. Iso kiitos kailille talkoisiin osallistuneille, tekijöille ja muonistuksesta vastanneille!

Maalasimme laudat ja kasasimme 101 kpl 120 x 220 cm aitaelementtejä, jotka kiinnitettiin hautausmaan metallisiin aitatolppiin asennettuihin vaakalautoihin. Porttipylväät on siirretty leveämmälle, hiottu ja maalattu, jotta traktorilla voidaan tehdä lumityöt jatkossa aidan sisältäkin. Metalliportit levennettiin ja kunnostettiin aitaremontin yhteydessä. Kunnostuksen yhteydessä maalin alta paljastui portin hienot messinkikoristeet, jotka hiottiin ja kiillotettiin kullan kiiltäviksi.

Oulun seurakuntayhtymän hautauspalvelut lahjoitti materiaalit Jakkukylän hautausmaan aitojen uusimiseen. Aitaelementit valmistettiin talkoilla Jakkukylän eräukkojen teurastamolla, hautausmaan vieressä. Talkoot järjesti Jakkukylän kyläyhdistys.  

Ohessa kuvat uudesta sekä vanhasta aidasta ja portista ennen remonttia.


JAKKUKYLÄ LIITTYY IIN KUNTAAN 1.1.2018

Jakkukylän osakuntaliitos Iin kuntaan on vahvistettu. Kyläläisten vahva tahto on kuultu. Valtiovarainministeriö päätti kuntajaon muutoksesta Oulun kaupungin ja Iin kunnan välillä 7.4.2017.

Kiitämme lämpimästi Teitä kaikkia, jotka olette meitä neuvoneet, auttaneet ja tukeneet osakuntaliitoshankkeessamme!

Osakuntaliitoksen aloiteryhmä: Anne Matikainen, Maarit Sippola, Erkki Niskala, Vesa Sikala, Hannu Turpeinen ja Hannu Kaisto

Valtionvarainministeriön päätösasiakirjat, aloiteryhmän esitys ja kartta liitettävästä alueesta. 

Kuntaliitoksen myötä myös seurakuntajako muuttuu 1.1.2018

Kuntajaon muutos vaikuttaa myös seurakuntajakoon: ev.lut. kirkkoon kuuluvat Jakkukylän asukkaat siirtyvät Iin seurakunnan jäseniksi. Tähän saakka Jakkukylä on ollut osa Oulujoen seurakuntaa. Tämä johtuu siitä, että nykyisen lainsäädännön mukaan yhdessä kunnassa saa toimia vain yksi evankelisluterilainen seurakunta tai seurakuntayhtymä. Alueella on asukkaita noin 420, heistä ev.-lut. kirkon jäseniä on noin 350 henkilöä.

Seurakuntajakoa valmistellaan sekä Oulun seurakuntayhtymässä että Iin seurakunnassa. Oulujoen seurakunnan seurakuntaneuvosto ja Iin seurakunnan kirkkovaltuusto tulevat todennäköisesti molemmat tekemään aloitteen seurakuntajaon muutoksesta. Seurakuntajaon muutoksesta päättää Kirkkohallitus.

Jakkukylän hautausmaa siirtyy Iin seurakunnalle

Oulun seurakuntayhtymän omistuksessa oleva Jakkukylän hautausmaa jää Iin kunnan ja Iin seurakunnan alueelle. Sen vuoksi suunnitelmissa on, että Jakkukylän hautausmaa siirtyy Iin seurakunnalle.

Jakkukylän hautausmaa on ollut käytössä vuodesta 1937. Sen yhteispinta-ala on noin 0,7 hehtaaria. Hautapaikkoja on noin 600, tällä hetkellä sinne on haudattuna noin 500 vainajaa. Vuosittain Jakkukylän hautausmaalle haudataan alle kymmenen vainajaa.

Iin seurakunta järjestää elokuussa 2017 jakkukyläläisille infotilaisuuden seurakuntajaon muutoksesta. Tilaisuudessa esitellään Iin seurakunnan toimintaa ja keskustellaan jakkukyläläisten toiveista uutta seurakuntaa kohtaan. Jakkukyläläiset voivat ilmoittaa 3-5 vuotiaat lapset 4.9.2017 alkavaan Iin seurakunnan päiväkerhotoimintaan. Ilmoittautuminen avautuu 7.8.2017 osoitteessa www.iinseurakunta.fi. Lisätietoja seurakunnan päiväkerhosta p. 040-8478936 / Pekka Nevalainen.

Lisätietoja:
Oulujoen seurakunnan vt. kirkkoherra Antti Leskelä p. 040 574 7154
Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtaja Ilpo Kähkönen p. 040 548 3233
Iin seurakunnan kirkkoherra Tapani Ruotsalainen p. 040 515 7633

Tietoa jakkukylän hautausmaasta: http://www.oulunseurakunnat.fi/jakkukylan-hautausmaa

LUISTELUKENTÄN PUKUKOPPI

Jakkukylän kyläyhdistys on talvella 2017 talkoilla kunnostanut Jakun koulun luistelukentän laidalla olevan lämpimän pukukopin, joka oli rikottu tahallisesti. Korjauksen yhteydessä alueen tallentava kameravalvonta on suunnattu valvomaan pukukopin ympäristöä.

Pukutila pidetään lukittuna ja avain luovutetaan täysi-ikäisen hallintaan 15 euron panttia vastaan. Avaimenhaltija vastaa, että pukutila pysyy kunnossa ja lukitsee sen aina lähtiessään. Oman avaimen voi kuitata käyttöönsä Juha Kosolalta p. 050-3043205. 

Pidetäänhän tila jatkossa hyvässä kunnossa, jotta luistelijoilla on mahdollisuus vaihtaa varusteet lämpimässä tilassa.

Iso kiitos talkookorjauksen tekijöille, Juhani Sakolle ja Antti Turtiselle!

VALOKUITUVERKKO JAKKUKYLÄÄN 

Iin Energia perustaa erillisen Jakkukylän valokuituhankeen (nykyistä hanketta ei voi avustustenjakoperiaatteiden vuoksi laajentaa).

Tavoitteena saada Jakkukylään valokuitu kesällä 2018


Pääsivut